кадър , youtubeКитайският предприемач, основател на онлайн гиганта Алибаба (Alibaba), Джак

...
кадър , youtubeКитайският предприемач, основател на онлайн гиганта Алибаба (Alibaba), Джак
Коментари Харесай

Появата на Джак Ма за пръв път от месеци донесе на компанията му близо 60 милиарда долара

кадър , youtube

Китайският бизнесмен, създател на онлайн колоса " Алибаба " (Alibaba), Джак Ма през днешния ден направи послание към всички селски учители във връзка Деня на просвещението на Буда. Той се появява обществено за първи път от октомври предходната година, предадоха международните организации, цитирани  от Българска телеграфна агенция.

След месеци на неявяване от общественото пространство, създателят на китайския колос Alibaba Джак Ма направи видеообръщение в сряда. Той се появи за по-малко от минута, само че това беше задоволителен сигнал за вложителите.

Коментарът на бизнесмена в границите на видео конференцията през днешния ден беше задоволителен, с цел да донесе пик в размер на десетки милиарди долари в капитализацията на Alibaba. По-точно повишаването на акциите на компанията усили цапазната ѝ оценка с 58 милиарда $, написа Bloomberg и money.bg.

Въпреки първичното вдъхновение на пазара след появяването на Ма, анализаторите към момента имат опасения за това какво ще бъде бъдещето на милиардера. Според тях обаче най-лошите сюжет, в това число арестуването му и поглъщането на основаните от него колоси от страната, могат да бъдат изключени.

" Все още има доста неустановеност към идната стъпка от страна на регулаторите, само че въпреки всичко това сподели, че статусът на Джак Ма е много по-добър, в сравнение с множеството хора смятаха ", разяснява Фанг Кечен, който е професор в Китайския университет в Хонконг.

Ма не се беше появявал обществено от 24 октомври, когато намерено подлага на критика финансовата регулаторна система в Китай. По това време беше спряно първичното обществено предложение на дъщерната компания на Alibaba Ant Group. Оттогава Ма не е имал обществени изяви, което породи спекулации, че е липсващ.

Във видеото, което бе пуснато в китайските обществени медии, Ма се обръща към учителите в селските региони като част от благотворителните начинания на неговата фондация и отбелязва достиженията им. От клипа не излиза наяве къде се намира той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР